07 novembra 2014

Hudba zdarma a legálne ? - Spotify



"Hudba je môj život, s ňou je život krajší, je to moja spoločníčka v dobrom a zlom" - podobné výroky nie len audiofiov, ale aj bežných poslúcháčov znejú z každého rohu. No ako sa dostať k hudbe ihneď, bez pocitu viny z okrádania umelcov a navyše zdarma a neobmedzene? Riešenie dlhé roky neexistovalo , a jediný spôsob ako sa ku konkrétnej pesničke dostať cez internet ihneď bolo nájsť ju na youtube. No na čo vám je celý klip aj s videom , keď potrebujete počúvať len hudbu? Nehovoriac o otravných reklamách napr. na aaaaaauto alebo zeleného mimozemšťana čo rozdáva 300 tabletov týždenne. Navyše po každje pesničke hľadať zas novú pesničku je na nevydržanie. A čo keď máte problém zapamätať si čo i len názov umelca , ako napríklad ja a neostáva vám nič iné iba dlhé minúty hľadať obľúbenú pesničku?
Riešením týchto všetkých neduhov je služba Spotify. 


Jedná sa hudobnú službu, ktorá vznikla v októbri roku 2008 vo Švédsku a ponúka streamovanie hudby od vybraných vydavateľstiev ako Sony, EMI, Warner Music Group a Universal. V súčasnosti je služba dostupná v Austrálii, Rakúsku, Belgicku, Dánsku, na Faerských ostrovoch, Fínsku, Francúzsku, Nemecku, Holandsku, na Novom Zélande, Nórsku, Poľsku, Slovensku, Španielsku, Švédsku, Švajčiarsku, Veľkej Británii a v Spojených štátoch.
      Trochu otravná vec na úvod je potreba nainštalovať rovnomennú aplikáciu  do vášho zariadenia.
Hotovo , máte k dispozícii najväčšiu hudobnú online zbierku , kde nájdete všetko od slovenskej klasiky cez zahraničnú populárnu hudbu až po ťažký underground. Samozrejme služba musí z niečoho žiť, takže sem tam vás prekvapí menšia reklama (ale oproti youtube sa to nedá porovnať).Samozrejme je tu možnosť priplatiť si za Spotify premium , ktorý vám umožní úplne zabudnúť na reklamy a prináša hudbu vo väčšej kvalite (bežná free kvalita je však podľa mňa vynikajúca na bežné počúvanie) .



Áno, píšem zariadenia , pretože aplikáciu spotify môžete zadarmo využívať či už na PC , smartphone s androidom , iOS alebo windows phonom a samozrejme aj na tabletoch. Potrebné je samozrejme sa zaregistrovať a prihlásiť sa, registrácia je zadarmo a dá sa prihlásiť cez Facebook.








Morphy Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára