26 októbra 2015

TOP 5 Halloweenskych filmov


Radi sa bojíte, alebo si len chcete doplniť dychberúcu atmosféru Dušičiek/Halloweenu? Z histórie filmu na nás vybehlo nespočetné množstvo hororov, z ktorých nie všetky dosahujú skutočných kvalít. V súčasnosti je kvalita hororov na úrovni komédií s dobrými efektami. Obohraná páska. Prvé tituly však podľa nášho názoru prinášali omnoho viac strachu, aj bez hektolitrov krvi a CGI efektov. Tak poďme na to. Zamknúť dvere, popcorn do ruky a ideme na to :)

1. Halloween - Predvečer Sviatku Všetkých svätých
                 
Klasická pecka z roku 1978 s Jamie Lee Curtisovou. Vrah Michael Myers počas halloweenskej noci vyvraždí svoju rodinu, až na jeho malú sestru. Tej sa podarí prežiť a Michaela zatvoria do blázinca. Po 15-tich rokoch z blázinca uteká a chystá sa svoje dielo dokončiť. Napriek tomu, že film nikdy nezískal žiadne významné ocenenie, pre milovníkov Halloweenu je zhliadnutie tohto snímku povinnosťou. A hlavne pár dní pred začiatkom...

ČSFD tejto klasike dáva 81%.








2. The Haunting (Strašenie)


Pre tých, ktorí sa radi boja. Hororový kúsok z roku 1963 je dielom britského režiséra Roberta Wisa. Žiadni známi herci, ktorých by ste poznali, žiadne špeciálne efekty... Len strašidelný dom, paranormálne javy a hrôza. Ak máte radi horory a pozeráte ich skrytí pod dekou, so zhasnutými svetlami, smelo do toho. Film je výnimočný svojou zlovestnou hudbou, zábleskmi, a bez kvapky krvi. 

Podľa ČSFD je horor hodný 71%.








3. Nosferatu

Brutálny film o upírovi Nosferatu založený na románe Brama Stokera - Drakula. Osobne som tento film nikdy nedopozeral. Psycho, strach, hrôza. Čiernobiela "klasika", bez hudby, trhané pohyby, zlovestná maska a bravúrny výkon hlavného  predstaviteľa Maxa Schrecka. Ak vám čiernobiele filmy naháňajú strach a depresie - nepozerať. Ak nie, budete sa len bláhovo usmievať. Nemecký film z roku 1922, ktorý sa natáčal na Oravskom zámku a exteriéry na Starom hrade Strečno si od ČSFD vyslúžil úctyhodných 85%.






 4. Noc živých mŕtvych


Hororvá pecka od Georgea Romera. Tento pánko po prvýkrát v dejinách filmu vo veľkom použil živých mŕtvych, čiže zombie. Zabudnite na násilnických zombíkov á'la Walking dead na AMC. Poctivý čiernobiely horor o siedmych ľuďoch, ktorí nájdu útočisko pred zombie na opustenej farme. Počty zombie sa zvyšujú, rovnako ako napätie medzi ľuďmi. Kto nakoniec vyhrá? Po natočení tohto filmu Romero dostal označenie "kultový režisér". Pozrite si tento film a uvidíte sami.... Teda ak vydržíte do konca.

ČSFD 80%.






5. Exorcista / Vyháňač diabla


Veríte na nadprirodzené sily a okultizmus? Potom sa tomuto filmu oblúkom vyhnite. Dvanásťročné dievča, podľa všetkých vážne choré, začne vykazovať známky posadnutia diablom - levitácia nad posteľou, rotujúca hlava, nadávky hrubým hlasom... Z vlastnej skúsenosti viem, že niektorých ľudí tento film jednoducho nedonútite pozerať :) Film, ktorého knižná predloha bola pri vydaní prepadákom sa stal kultom v hororoch. Prežehnajte sa, nadýchnite sa a pozerajte. Schválne, koľko vydržíte. 

ČSFD 82%








Pozerajte, bojte sa, týchto 5 filmov do Dušičiek jednoducho musíte vidieť :)
ruster Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára