22 októbra 2015

Najlepšie aplikácie na monitoring spánku a ranné vstávanie




Múdri vedci odporúčajú nespať s mobilom , pretože môže spôsobovať okrem iného aj zlé spanie. No ak aj vy patríte k ľuďom, ktorí zanechajú svojho mobilného partnera vždy večer na nočnom stolíku a ráno ho používajú ako budík tak tento článok je práve pre vás.



Prvá z dvojice aplikácii je určená na monitoring spánku a nazýva sa Sleep As Android. Okrem toho vie aj odporúčiť vhodnú dĺžku spánku a podľa aktálne nastaveného budíka vás vždy upozorní , že je čas ísť spať, aby ste boli ráno čo najsviežejší. Celkom šikovné nápady, no tým to nekončí. Okrem iného aplikácia funguje aj počas spánku - monitoruje váš spánok, prostredníctvom senzorov
zaznamenáva údaje. Používa napr.  senzor pohybu spolu s mikrofónom - keď teda chrápete alebo rozprávate zo sna, tak aplikácia nahrá a zároveň vás ticho nenápadne upozorní aby ste prestali chrápať - jemným zaťukaním. Ak sa v posteli prevaľujete, aplikácia zistí , že nemáte dobrý spánok a vie spustiť jemné uspávacie tóny mora alebo letnej búrky. Ešte pred vami nastaveným budíkom ráno sníma kedy máte hlboký spánok a kedy nie. Ak hlboko nespíte, jemne začne prebúdzať o pár minút skôr, aby pre vás vstávanie nebolo drastické. Ráno vám poskytne všetky informácie o spánku, od jeho trvania, kvality, času hlbokého spánku až po nahrávky chrápania a rozprávania zo sna a ich intenzitu.


Aplikáciu nájdete vo free verzii na markete... Existuje aj platená verzia bez reklám a s viac funkciami.




Druhá , trochu menej náročná ale o to chudobnejšia aplikácia sa nazýva Timely. Ide o jednoduchý budík, ktorý je však veľmi inteligentný a veľmi príjemný a efektný. Oproti aplikácii Sleep As Android ponúka len minimum, no to úplne postačuje. Okrem budíka ponúka aj stopky a časovač. Všetko v krásnej grafike. Ráno si môžete nastaviť, aby pred budením spustil jemnú hudbu, ktorá vás postupne prebudí. 



Budík môžete uspať jednoduchým kliknutím na display. Ak ho chcete vypnúť , môžete si nastaviť náročnosť jeho vypnutia, aby Vás budík doslova prebudil - od jednoduchého riešenia matematickej úlohy, po kód až po potrasenie mobilu.
Výbornou funkciou je však aj synchronizácia s vašim Google kontom, ktorú využijete v prípade, že používate viacero Android zariadení. Zaujímavými sú aj funkcie ako nočný režim, vlastné témy prostredia či pokročilé nastavenia pre budíky.

Aplikáciu nájdete vo free verzii na markete.

Morphy Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára