14 septembra 2012

Pretvorte si svoj PC na multimediálne centrum - časť 2. ( Windows media center)


 V druhej časti nášho technického seriálu sa budeme venovať softwarovej výbave.Ako prvú možnú variantu si predstavíme pre väčšinu novších užívateľov jednoduchšie riešenie, ktoré je už implementované v systéme.
 Ak máte na PC naištalovanú Windows Vistu alebo najnovšiu sedmičku, tak zaisto v nich nájdete program nazývaný Windows media center...(neviem teraz , či sa tento program nachádza aj nižších verziách ako starter a home ale vo vyšších verziách ho isto nájdete.Ak ho nemáte tak nie je dôvod prečo smútiť ,lebo existujú mnohé alternatívy ktoré neskôr si neskôr predstavíme.





Windows Media Center je na prvý pohľad celkom prívetivý a jednoduchý na ovládanie a na základnú prehľadnosť...
color: #565656; font-family: 'Trebuchet MS', 'Geneva CE', lucida, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 21.75px;">Dá sa jednoducho ovládať pomocou klávesnice , prípadne ovládača (ale aj mobilu ak máte dnes bežný dotykový mobil s operačným systémom android a vhodným softwarom) - Pri ovladaní odpadá úplne nutnosť vlastniť myš.A však po dlhšom používaní zistíte , že tento program aj keď je pekný neponúka vôbec nič viac , ako len tento základ / žiadne nadstavovanie designu - v novšej verzii sa dá zmeniť pozadie , žiadne plugginy v základnej verzii , žiadna bližšia spolupráca s internetom,niekedy dosť neprehľadný a môžem povedať ,že aj trochu podľa mňa viac náročnejši ako by som čakal na takýto program....

     Pre tých čo ste stále verní starým dobrým XPčkam , si je možnosť otestovať windows media center úplne odopretá  , pretože Xp nie je podporované a aplikácie naň sa už neprogramujú. 
     Tí šťastlivci ktorý vlastnia najnovšiu hernú konzolu XBOX 360 nájdu toto multimediálne centrum zabudované priamo v konzole - v tejto variante majú dodatočne výhodu ovládania pohybom ak majú dokúpený aj kinect sezor. S vlastnej skúsenosti však môžem povedať, že ovládanie nie je také precízne ako ovládanie klasickým ovládačom.
Do budúcnosti sa všetky výhody tohto windowsáckeho centra implementovali do najnovších windows 8 v prostredé nazvanom Metro.



Pozrite si video , ktoré demoštruje celé prostredie windows media centra ako aj jeho funkčnosť.

Unknown Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára