04 mája 2013

Aplikácia na rýchlejšiu fixáciu satelitov GPS


 

       Určite ste už v mnohých situáciach potrebovali použiť zabudovanú GPS navigáciu v mobile (napr. na fungovanie aplikácii na beh či bicykel ) . A po pár minútach státia na mieste bol signál stále v nedohľadne, tak radšej ste sa na cestu spýtali ? Dôvodom problému je aj to , že zabudovaný GPS modul v mobiloch je len podporný a nemá taký silný prijímač a výpočetný výkon ,ako bežné navigácie do aút , ktoré vás začnú navigovať hneď po zapnutí. Navigácia v mobiloch , tzv. aGPS ( asistovaná GPS ) , funguje korektne len vtedy keď si vopred stiahne ,buď priamo zo satelitov ,alebo z internetu približnú pozíciu družíc na oblohe. Preto si pred každým zapnutí načíta pár KB dát ,buď z pamäte, satelitov ,alebo z internetu.




Ak máte rootnutý android , treba upraviť v systéme jeden zdrojový súbor (GPS.config ) , v ktorom sú adresy serverov , ktorých si vaša navigácia môže stiahnuť tieto asistenčné dáta. Problémom je , že v tomto adresári je štandartne nastavený región North America a možno len 2-3 servery. Riešením je prepísať región na Europe a možno pridať pár serverov. Ale pre menej zdatných , ktorý majú rootnutý mobil, ale nevedia nájsť alebo upraviť daný súbor je tu táto veľmi praktická aplikácia .

    V Aplikácii FasterGPS si nastavíte región na Europe , Českú republiku ( je najbližšie ) ,a ak viete nejaké servery tak môže pridať aj voliteľné servery na asistenčné GPS dáta. Uložíte a aplikácia vám súbor sama upraví. Je dôležité aplikáciu v roote povoliť :)

+ Prehľadná aplikácia zadarmo , no je potrebný root Androidu a povolenie od super-usera ...




..............................................................................................................................

       Ďalšou praktickou aplikáciou aj na nerootnuté mobily sa nazýva GPS status. Aplikácie vám na obrazovke ukazuje aktuálne pozície gps satelitov a silu ich signálu a po nájdení a zafixovaní vám prehľadne ukazuje všetky potrebné údaje ( GPS čas, pozícia, nadmorská výška, rýchlosť, odchylka atď...) v nástrojoch aplikácie si môžte nastaviť ako často sa majú sťahovať asistenčné dáta aGPS a aj to , ako rýchlo a presne má GPS navigácia pracovať ( pomocou filtrovania ).
Myslím si , že toto je aplikácia , čo by mala byť nainštalovaná v každom mobile ... ak nemáte , rýchlo do toho :)


+ Veľmi praktická aplikácia na fixáciu GPS a rôzne úpravy , bez potreby root-u. A zadarmo !



Morphy Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára