04 novembra 2014

November 2014 v kinách



Dušičky sú za nami, a na dvere nám neúprosne klope zima... Hm... podľa teplomera v okne to vyzerá tak, že zima už prišla. Každopádne so sebou doniesla aj skoré a dlhé večery, čo je pravý dôvod na návštevu kina, keďže vonkajším aktivitám odzvonilo :)

Tvorcovia filmov si pre nás na november pripravili niekoľko zaujímavých titulov.

John Wick
Prvý, ktorý spomenieme, je film John Wick, ďalší z prírastkov do rodiny akčných thrillerov. Keanu Reeves ako zabijak vo výslužbe, ktorý si užíva pokojný život. Pokojný až dovtedy, kým mu nevykradnú barák, zastrelia obľúbeného psa a ukradnú auto. John Wick si však nenechá brnkať po nose a vydá sa na cestu pomsty. Postupne však zisťuje, že jeho dom nebol terčom obyčajných zlodejov, ale ich bossov, a všetko do seba zapadá. John Wick je tak cieľom jeho bývalých bossov, a ich nájomných vrahov. Film by sme označili za Béčkový. Béčkový z toho dôvodu, že okrem Keanu Reevesa a Willema Dafoa v hlavných úlohách nečakajte nikoho známeho. Skúsenosť však hovorí, aby sme nesúdili knihu podľa obalu. Užívateľské recenzie naprieč internetom ukazujú hodnotenie nad 80%, čo si zaslúži pozornosť. Napriek tomu, že film je v kinách už od konca októbra, tí, ktorí ho nevideli, by ho mali určite zhliadnuť.




6.novembra
6. novembra k nám po dvoch rokoch odmlky zavíta nový počin od majstra režiséra - Christophera Nolana. Po ukončení trilógie o Batmanovi sa tentokrát vrhol na ultimátne sci-fi Interstellar. Dej začína v dobe, kedy sa život na Zemi chýli ku koncu. Preto je vytvorený špeciálny tím astronautov, ktorí sú vyslaní do vesmíru hľadať nové miesto pre život. Scenár k filmu napísalo osvedčené duo Christopher a Jonathan Nolanovci, a napriek tomu, že sci-fi tématiku moc neobľubujem, Nolanove filmy sú vždy zárukou kvality. V hlavnej úlohe sa predstaví Matthew McConaughey (Klub poslednej nádeje), Anne Hathaway (Bedári), Casey Affleck (Dannyho 11,12,13) a miesto sa samozrejme našlo aj pre Michaela Cainea, ktorý doteraz hral takmer v každom Nolanovom filme. 






Železné srdce (13.novembra)
Milovníci vojnových filmov si taktiež prídu na svoje, už 13. novembra. Do kín sa po dlhej dobe dostane film z obdobia druhej svetovej vojny s Bradom Pittom v hlavnej úlohe - Železné srdce. Píše sa rok 1945, Nemecko je na kolenách a seržant Wardaddy sa chystá s päťčlennou posádkou a svojím tankom Fury na posledný útok do srdca nacistického Nemecka. Počas cesty sa postavia proti niekoľkonásobnému počtu nemeckých vojakov a taktiež musia zápasiť s nedostatkom munície. Situácia je o to ťažšia, keď seržant Wardaddy prijíma do svojich kruhov úplného zelenáča. V hlavnej úlohe sa predstaví spomínaný Brad Pitt (Dannyho 11,12,13), Shia LaBeouf (Transformers, Lawless), Jon Bernthal (Walking dead), Jason Isaacs (Harry Potter) a Michael Peňa (Ostreľovač, Lovci Gangstrov). Napriek tomu, že film je vonku iba v USA, na slovenských a českých serveroch už hodnotenia má, a blížia sa k 80%, čiže film hodnotíme ako nadpriemerný.




Šéfovia na zabitie 2 (27.novembra)
A teraz trochu úsmevu :) Pokračovanie úspešnej komédie Šéfovia na zabitie sa k nám blíži 27. novembra. Ak ste si obľúbili postavy Dalea, Kurta a Nicka z prvého dielu, ktorý ste mali možnosť zhliadnuť v roku 2011, máte sa opäť na čo tešiť. Po skúsenosti z prvého dielu hlavní hrdinovia zistili, že byť podriadeným nie je bohviečo. Tak
prečo si neskúsiť rolu šéfa? Šéfovanie však, zdá sa, nie je také jednoduché, ako si to chalani predstavovali. Jeden z potenciálnych investorov ich podrazí, a po preskúmaní všetkých možností sa rozhodnú uniesť investorovho syna, v snahe získať kontrolu nad firmou znovu do vlastných rúk. V hlavných úlohách sa opäť predstavia Jason Sudeikis, Jason Bateman a Charlie Day. Vo vedľajších úlohách sa môžete tešiť na Jennifer Aniston (Priatelia), skvelého Kevina Spaceyho (House of Cards, Call of Duty: Advanced Warfare), Chrisa Pinea (Toto je vojna, Star Trek) v úlohe investorovho syna a držiteľa Oscara Christopha Waltza (Nehanební bastardi, Divoký Django) v úlohe samotného investora.


Tučniaky z Madagascaru (27.novembra)
Spin-off animovanej série Madagascar. Príbeh sa točí okolo štyroch tučniakov- Skipper, Rice, Kowalski a Vojak, ktorí sú tentokrát tajnými agentmi, a neboja sa nastaviť život pre záchranu celého sveta. Ich protivníkom je tajomný doktor Octavius Brine. Talentovaný geniálny vedec s tajomnou minulosťou, ktorý nenávidí všetky tučniaky sveta. doktor v tele chobotnice sa snaží celou silou pokoriť tučniakov, ktoré majú do činenia nielen s ním, ale aj s konkurenčnou partiou tajných agentov- takisto zvierat. Ak patríte k milovníkom spin-offov, konkrétne tých madagascarských, je pozretie tohto filmu pre vás povinnosťou. Film sa dostane do kín 27. novembra a prinesie so sebou hlasy Benedicta Cumberbatcha, Johna Malkovicha, Bena Stillera, Davida "Rossa" Schwimmera a Chrisa Rocka. Tí, ktorým sa však Tučniaky z Madagascaru nebudú páčiť, nezúfajte! Už budúci rok nás čaká ďalší spinoff, tentokrát s Minionmi !!!




Get on Up (13.novembra)
Pre náročnejšie publikum a fanúšikov božského Jamesa Browna, je tu film Get on Up. Film vo svojich 140 minútach mapuje život černošského kráľa soulu a funky, medzi ktorého tvorbu sa zaraďujú hity ako I feel good, Get Up, alebo Livin' in America. Od útleho detstva, kedy ho opustila matka, cez polepšovňu a väzenie, až po hudobné výslnie. Taký bol život Jamesa Browna. Film prešpikovaný jeho najväčšími hitmi a, podľa trailera, skvelým výkonom v našich končinách neznámeho Chadwicka Bosemana, má našliapnuté stať sa ďalším prírastkom do skvelých životopisných filmov ako Ali alebo Ray. Okrem neznámeho hlavného herca vo filme uvidíme Nelsana Ellisa, Violu Davisovú a Taraji P. Hensonovú. Film má v slovenských a českých kinách premiéru 13. novembra.







Smelo môžeme skonštatovať, že november nám pripravil skvelú ponuku, a môžeme tak preklenúť čakanie na finále Hobita sledovaním nadpriemerných filmov.







ruster Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára