19 októbra 2015

Aplikácia na zrýchlenie Vášho mobilu z androidom, zvýšenie bezpečnosti a uvoľnenie miesta



V nadpise sa môže zdať, že najbližší článok sa bude venovať trom odlišným aplikáciam na optimalizáciu výkonu vášho smartphonu , no nie je to tak. Nie je predsa nič lepšie ako mať jednu aplikáciu all-in-one, ako všetko riešiť cez mnoho menších špecializovaných aplikácii. No otázka je, či jedna aplikácia na všetko dokáže to čo mnoho menších presne špecializovaných aplikácii. Práve na túto otázku dám v najbližších riadkoch odpoveď.
Máte mobil s androidom, ale postupne vám začína sekať, bez dôvodu sa vypína a čím ďalej tým častejšíe musíte vyhľadať nabíjačku? Mobily nestarnú ako ľudia, a už vôbec behom pár mesiacov sa z vášho mladého výkonného mobilu nestane zábudlivý senilný dedo, ktorý zabúda, len vás rozčuluje a stále chce spať. Dôvod celého tohto stavu je v 9 prípadoch z 10tich  mnoho aplikáciach, ktoré vám bežia na pozadí, prípadne aplikácie, ktoré nie sú moc prívetivé na výdrž ( viď facebook ) alebo bordel po mnohých aplikáciach ( viď cache ).
Google play je zahltený mnohými úžasnými aplikáciami na zvýšenie výdrže batérie, optimalizáciu systému , atď. Ale všetko je to len blud.
Pre technickejšie znalých - android nie je windows, kde keď v správcovi povypínate procesy, tak beží systém rýchlejšie. 
Pre prostých používateľov - rovnako ako aplikácia solárna nabíjačka z vášho mobilu nespraví solárnu nabíjačku tak ani tieto čarovné aplikácie nespravia z vášho mobilu perpetum mobile.


Jedna aplikácia je však skutočne funkčná , sám som ju dlhodobo testoval a po opätovnom flashnutí mobilu si našla opäť cestu do môjho mobilu :) .Názov aplikácie je Clean Master. Aplikácia je zdarma , nezaberá mnoho . Za to mnoho ponúka a je na nezaplatenie.


Funkcie Clean Master
► POZOSTATKY
Odstráni súbory v cache a pozostatky aplikácií, čím zvýši výkon zariadenia a veľkosť úložiska.

► PROCESY
Zrýchli všetky hry a aplikácie ukončením nepotrebných spustených aplikácií. Funkcie: Widget 1Tap Boost a funkciu Zrýchlenie hier môžete spúšťať priamo z domovskej obrazovky.

► ZABEZPEČENIE
Skenuje súbory systému, predinštalované a vlastné aplikácie, aby vaše zariadenie bolo v bezpečí pred vírusmi, trojanmi, adware a spyware. Odstráni osobné a citlivé informácie pre ochranu vášho súkromia.Zároveň si môžete dať heslo na otovorenie aplikácii ako galéria, facebook, správy - takže nikto, komu dáte mobil aby si zavolal vám na vašom mobile nebude chodiť očumovať vaše fotky , prípadne pridávať statusy na váš facebook.

► APLIKÁCIE
Odinštaluje nepotrebné aplikácie alebo bloatware a zálohuje dôležité aplikácie. Niektoré rootnuté zariadenia môžu presunúť aplikácie na SD kartu a tiež odinštalovať predinštalované a systémové aplikácie. Náš výber aplikácií vám pomôže nájsť šikovné aplikácie.



Oceňujem hlavne prácu s aplikáciami, kde si môžem priamo v aplikácii zakázať autoštart rôznych iných aplikácii. Aplikácie môžem rovno presunúť na SD kartu. Zároveň aplikácia vie prečistiť cache aplikácii a uvoľniť dosť priestoru. Bežiace aplikácie vie uspať, tým zvýšiť výkon a aj výdrž batérie. Na to slúži funkcia widgetu 1Tap boost , alebo 1Tap sleep.Keď dáte aplikácii ďalšie oprávnenia, tak okrem iného vám zrýchli aj nabíjanie mobilu . Ako je to možné ? Pri spustení tejto funkcie sa pri pripojení nabíjačky k mobilu spustí uzamknutie obrazovky Clean Master, na ktorom vás informuje o priebehu nabíjania. Najprv nabíja rýchlo, potom pokračuje v nabíjaní a v závere sa snaží o pomalé nabíjanie na 100 % kapacity. Pri nabíjaní uspí všetky aplikácie na pozadí a tým umožní rýchle nabíjanie. Skutočne sa mobil o poznanie rýchlejšie nabije. V reále aj 25 % kapacity za pár minút. 


Mobil mi pri zapnutej wifi, nfc, automatickom podsvietení , 4G sieti ( s vypnutým netom) a zapnutou funkciou bezdotykového zobrazovania ( galaxy s4) , pri bežno používaní doma -t.j - Facebook, Messanger, občas Chrome, pár pesničiek na Spotify , troch klipov na Youtube ,a asi 5 minútach telefonovania po 12tich hodinách používania ukazoval okolo 20 %. Po opätovnom naištalovaní tejto aplikácie ( na deň som ju odinštaloval, aby som videl rozdiel) pri podobnom používaní mi baterka ukazovala za rovnaký čas 42 % kapacity.Rozdiel je teda riadny. Spozoroval som aj rýchlejší beh aplikácii a menšie teplo.







Aplikáciu jednoznačne odporúčam , ovládanie je intuitívne, pekné animácie a skutočne pomáha. čo musíte bohužiaľ trochu strpieť, sú reklamy. No vzhľadom na to, že aplikácia je zdarma, a stojí za to, je to len maličkosť.



Aplikáciu nájdete na : google play


Morphy Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára