25 októbra 2015

Prenosná a kvalitná hudba všade so sebou - recenzia reproduktora Creative MUVO mini




Ste typ človek, ktorý rád počúva hudbu všade a nie ste moc fanúšik slúchadiel? Či už zháňate kvalitný reproduktor do sprchy , do prírody alebo na menšiu neplánovanú akciu nemúsite si hneď kupovať tri rôzne zariadenia. Všetko dokáže jedno šikovné zariadenie od Creative s názvom MUVO mini, ktoré si v dnešnej recencii predstavíme. Sám som tento reproduktor testoval v prírode, pri mori v piesku, bežne pri sprche a neustále na pracovnom stole a stále ho neviem vynachávaliť. Ide o bezdrôtový reproduktor, ktorý komunikuje cez bluetooth 4.0 s technológiami A2DP, AVRCP a HFP. Vďaka tým môžete bez problémov spárovať ktorékoľvek kompatibilné zariadenie a prehrávať hudbu či telefonovať.



Ak chcete pripojiť staršie zariadenie iste oceníte klasicky 3.5 mm jack konektor.Reproduktor má internú batériu o veľkosti 2200 mAh, čo je pomerne slušná hodnota aj na mobilný telefón. No poďme postupne.

V úvode vás istotne zaujme balenie, ktoré je jednoduché, no napriek tomu jedinečné , zložené z dvoch dielov - trochu mi to pripomína balenia od Applu. Vnútri sa nachádza smoatný reproduktor, usb kábel, ktorý slúži ako nabíjačka a stručný popis. Nič viac nepotrebujete. Pri prvom kontaktne so zariadením zistíte , že sa jedná o pogumovaný plast, ktorý je veľmi príjemný na dotyk, pri tom trvácny a pevne drží. Okrem toho má jednu dobrú vlastnosť a to, že odpudzuje vodu.

Celý reproduktor je samozrejme vode odolný. Reálne som ho pustil a potom som ho dal aj s pustenou pesnickou Singing in the rain do umývadla pod kohútik a pustil hudbu - reproduktor normálne hral a hrá do dnes. Ak máte mobil s techológiou NFC, tak vás prekvapí ďaľšia šikovná funkcia - spárovanie s vaším mobilom. Stačí teda váš mobil priložiť na značku k reproduktoru, ten sa sám zapne, rovno spáruje s vaším mobilom a ak to máte v systéme nastavené tak automaticky začne prehrávať hudbu. Je to veľmi efektné ale hlavne praktické.

Keď sme už pri ovládaní zariadenia, na hornej časti sa nachádzajú 4 vodotesné tlačítka - dve na hlasitosť, jedno na Bluetooth a posledné na vypnutie zariadenia. Tlačítko bluetooth slúži na spárovanie s vaším mobilom bez nfc, no okrem toho slúži aj na pauznutie pesničky - stačíte raz, a na oznámenie stavu batérie - stlačíte dva krát. Oznámenie prebieha hlasovou odpoveďovu v angličtine - je to veľmi efektné a praktické.Keď sme už pri tej výdrži. Zariadenie má deklarovanú výdrž vyše 10 hodín. Osobne som ho počúval pol lete, na stanovačkách, na dovolenke alebo len tak v záhrade. Teraz ho počávam na pracovnom stole alebo len tak v kúpeľni a a za celé obdobie som ho nabíjal len 3 krát- a to sa mi ani raz úplne nevybil. Fakt žasnem nad výdržou. nabíjanie prebieha cez dnes už klasické mikro USB , takže reprák nabijete bežnou nabíjačkou na mobil


Reproduktor obsahuje aj vstavaný mikrofón, ktorý je tiež prispôsobený odolným vlastnostiam celého zariadenia. 


Novinka od Creative ponúka dva 1,3“ výškovo vyladené meniče, ktoré sú doplnené o nadrozmerný interný pasívny menič smerujúci dopredu pre zlepšenie výkonu basov reproduktoru. Táto zostava sa postarala o veľmi kvalitnú a hlasnú reprodukciu, čo oceníte najmä pri oslavách či menších party, kde dokáže reproduktor bez problémov ozvučiť miestnosť stredných rozmerov.


Morphy Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára