15 septembra 2012

Men in Black 3 (2012)




Žáner : sci-fi komédia
Réžia :  Barry Sonnenfeld
Hrajú : Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin,
Emma Thompson, Jermaine Clement
Rok vydania : 2012
Trvanie : 104 minút



     Tajná organizácia Muži v čiernom sú späť. Je rok 2012. Agent J a agent K riešia prípady organizácie ako na bežiacom páse. Väzenie na mesiaci zadržiava svojho jediného zločinca, mimozemšťana Borisa, ktorého agent K v roku 1969 zatkol a odstrelil mu ruku. Borisova zloba dosiahne bod varu a z väzenia ujde s plánom vrátiť sa do minulosti a tak zvrátiť svoj osud - zabitím agenta K. Diabolský plán Borisovi vyjde a agent K z roku 2012 zo dňa na deň zmizne, a všetci odrazu vedia že K zomrel v roku 1969. To sa však nepáči agentovi J, a ten sa vracia do roku 1969, zachrániť K.

        Ako v predošlých dvoch častiach, duo agentov hrajú Will Smith a Tommy Lee Jones. Smith sa na fimové plátno vracia po troch rokoch odmlky (naposledy Hancock 2008). Sklamaním je však to, že Jones si v tomto filme nezahrá nijak dlho. Keďže po presunutí do roku 1969 je K mladší o štyridsať rokov, jeho úlohu si zahral Josh Brolin. Neviem či na rolu mladšieho K vypísali konkurz alebo bol Josh Brolin ich prvá voľba, každopádne dobrá voľba. Brolin mal Jonesovu mimiku nacvičenú tak dokonale, že niekedy máte pocit, že ide o skutočného Jonesa, pár rokov dozadu. Vo vedľajších úlohách si zahrali Emma Thompson ako agentka O, Jermaine Clement ako Boris beštia, a v menších úlohách sa objavili Nicole Scherzinger, Lagy Gaga, Tim Burton a dokonca Justin Bieber !!! Toho som tam však našťastie ani nezahliadol, a o jeho prítomnosti vo filme ma oboznámili iba titulky na konci.
Mladý agent K - Josh Brolin

        Film má krásnych 104 minút, prešpikovaných tými najúžasnejšími efektami a komickými situáciami. Jedna z najlepších hlášok bola keď agent J (Smith) vypil malému dievčatku kakao. Dievčatko sa pozrelo na mamu a hovorí: "Prečo mi pán prezident pije kakao?". V tejto pasáži som mrel. A to je len jedna z množstva vtipných scénok filmu, na ktorom som sa bavil plných 104 minút. 
Hlavný záporák - Boris beštia

        Soundtrack k filmu skomponoval Danny Elfman, dvorný skladateľ Tima Burtona. Hudba je jednoduchá a celkovo podfarbená známou znelkou z predošlých dielov. Mimochodom známa, rádiami donekonečna omieľaná, skvelá pesnička Back in Time od Pitbulla sa vo filme objaví len útržkovite. Trošku sklamanie ale dá sa prežiť. 
      


Agenti J a K sa vracajú v plnej sile
         Celkovo je film veľmi dobrý, pre fanúšikov prvých Men in Black asi najlepšia časť.Ako som už skôr spomínal, divák sa nebude nudiť ani minútu, humor je odľahčený, inteligentný a dokonca zistíte čo sa odohrávalo na štarte Apolla 11 alebo že Andy Warhol (emigrovaný slovák pozn.red.) bol takisto členom Mužov v čiernom. Film je krásnym zavŕšením trilógie a nostalgickou spomienkou na roky 90-te, kedy prví Muži v čiernom uzreli svetlo sveta. Odporúčam k zhliadnutiu :D

89%
Unknown Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára