16 septembra 2012

Prci ,prci .prcičky - školní sraz (American Pie: Reunion) (2012)



  • Žáner: Komédia 
  • Štát: USA
  • Rok: 2012
  • Trvanie: 113 min 
  • Réžia: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg 
  • Hrajú: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Seann William Scott, Tara Reid, Mena Suvari, Eddie Kaye Thomas, John Cho, Jennifer Coolidge, Eugene Levy, Natasha Lyonne, Dania Ramirez, Katrina Bowden, Shannon Elizabeth, Jay Harrington, Molly Cheek, Chris Owen, Justin Isfeld, Jeremy Ambler, Ali Cobrin, Valarie Kobro




     Je to už neuveriteľné ,ale je to 13 rokov , čo sa na plátna kín dostala vtedy originálna komédia o partii stredoškolákov, ktorý do vtedy nepoznali dotyk ženy a chceli teda s tým do maturitného večierku niečo urobiť a zbaviť sa nálepky "panic". Myšlienka bola jednoduchá a o mnohé vtipné až legendárne scénky bolo postarané ( veď napr. skratka MILF pochádza práve z tohto legendárneho filmu /v preklade "máma co bych píchal" / ). Obľúbený film sa dočkal viacerých pokračovaní.Bohužiaľ originálna partia tínedžerov sa v ňom objavuje len do tretieho pokračovania ( Prci , prci , prcičky - svadba ).



   Stará partia s pôvodným obsadením sa však po rokoch opäť stretáva. Dôvod je viac než symbolický - stretnutie zo strednej školy. Naši hrdinovia sú už dospeli , pár ich má vlastné rodiny , dokonca niektorí už deti. Jim ( nadržaný chalan ) so svojou ženou Michelle ( nymfonka z hudobného tábora ) , vymenili svoje sexuálne harašenie za rodičovské povinnosti a do starých koľají sa nevedia nejak dostať. 


   Oz , ktorý bol z partie najväčší slušák si buduje svoju sľubnú kariéru športového moderátora. Bohužiaľ jeho blond priateľka je len sexy ,ale rozumu moc nenabrala , čo ho veľmi frustruje . Kevin si nechal vypestovať bradu, no v skutočnosti mu to na jeho sebavedomí vôbec nepridalo. Finch ako veľmi inteligentný človek sa dovalí na stretnutie len v koženej bunde a na motorke . Rozpráva o svojích cestách po ázii, afrike , južnej amerike a aj keď nenašiel do teraz svoju lásku ( jeho jediná láska zostáva Stifflerova máma ) , na vonok pôsobí ako zo všetkých najspokojnejší . Alebo žeby nie ? Jediný Stiffler zostal stále taký Stiffmajster aký vždy bol. Užíva si život , stále loví baby a správa sa stále ako nedorastený pubertiak a idiot .V práci robí podradnú činnosť a šéf na ňom sedí , ale on sa stále tvári ako nezlomný playboy a magnet na problémy. 

     Partia je kompletná začína sa akcia. Pod Stifflerovým vedením sa všetci postupne vracajú do starých čias strednej školy, aj keď si pripadajú už za zenitom. Baby , ktoré boli vtedy len malé otravné káčatka dospeli a stali sa veľkými sexbombami a to našich hrdinov nenachá chladnými. Úlohy sa teraz trochu obrátili. Namiesto toho aby oni lovili baby, teraz mladé baby lovia ich . 
       Vo filme vystupujú všetky pôvodné postavy. Stretneme sa aj s Jimovym otcom pánom Levenstínom, ktorý je už starý vdovec, tráviaci celý deň doma sám. Jim ho chce z toho stereotypu dostať a pripomenúť mu , že aj on ešte môže byť "lovec" a môže sa baviť. Vo filme nemôže chýbať ani Stifflerova máma . Stiffler tento krát nebude mať ťažké srdce na Fincha ale dostane šancu sa mu pomstiť :D . 
    Chlapci si užívajú , ale keď príde realita , uvedomia si , že každá sranda niečo stojí a neoplatí sa žiť minulosťou lebo tá je už dávno preč. 
     
      Film nadväzuje na prvé tri časti série . Tí čo ich aspoň letmo poznajú tak si určite prídu na svoje. Poteší vidieť ako sa staré páry po rokoch zas stretnú. Každý sa trochu zmenil ale je prekvapujúce že si aj tak po rokoch dokážu nájsť k sebe cestu. Film nie je až tak strelený a zvrátený ako posledné série. Dá sa na mnohých veciach fakt zasmiať , nehrozí , že by ste s hnusom radšej pretáčali určité nechutné scénky.
Dej mi tak trochu pripomína stretnutie zo starými známymi po rokoch , keď si uvedomujeme všetci, ako nás ten čas dokázal zmeniť. A ľudia sa menia niekedy až tak drasticky, že tomu nemôžeme uveriť. Z tichých ľudí sú zrazu stanú lovci salónov , z playgirl sa zrazu stanú slušné gazdinky ...

Či už ste verní fanúšikovia celej série Prci , prci , prcičky  , alebo len hľadáte nejakú fajn komédiu na večer tak môžem vrelo len odporúčiť . Ak ste ešte vo veku keď robíte šialenstvá na strednej prípadne vysokej škole, moc hlavný dej neoceníte. Ak však máte za sebou už nejakú vlastnú stretávku po rokoch , tak si vás dej trochu možno aj získa :)


Hodnotenie :
                   80%
trailer 






Morphy Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára