11 septembra 2012

Pretvorte si svoj PC na multimediálne centrum - úvod


          V dnešnej dobe sa postupne rozmáha nová kategória počítačov - tzv HTPC /čiže doslova Home Theatre Personal Computers /...Laicky povedané sú to počítače menších rozmerov /podobajúce sa na staré videorekordéry /,ktoré sú pripojené namiesto na monitor priamo na obrazovku vašej televízie a prípadne na domáce kino ktoré už máte a slúži výlučne k multimediálnej zábave / z toho vyplýva , že tieto počítače nemusia mať nejak extra silny hardware / teda okrem dobrej grafiky, veľkého HDD a vvoliteľného príslušenstva ako je tv-karta , satelit atď//.Len ako príklad uvediem dnes rozšírené magio TV alebo fiberTV - obe tieto krabičky sú vlastne HTPC.HTPC sa dá ale spraviť fakt z hocičoho - teda ak máte doma nejaký starší už nepoužívaný PC, tak si ho stačí mierne za pár eur vylepšiť a môžte ho následne využívať ako plnohodnotný HTPC.

         Ale nie je všetko len o hardware - nestačí len  jednoducho prepojiť TV a PC a potom  zázrakom už len čumieť na malé písmo a  zložito prehľadávať priečinky s videom a  hudbou kým sa dostanete konečne k niečomu  - pravdupovediac, bol by to stále len PC ale s  veľkou obrazovkou na ktorej by sa to malé  písmo aj tak zle čítalo.
            Asi tá najpodstatnejšia vec čo robí z PC HTPC  je software.A práve tomuto aspektu sa  budem venovať v tomto technickom miniseriáli .


pozri ďalej:
Pretvorte si svoj PC na multimediálne centrum - časť 2. ( Windows media center)


Unknown Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára