03 marca 2015

Samsung Galaxy S6 - opäť na vrchole



Práve včera víkend 2.3.2015 sa začína medzinárodný mobilný kongres, každoročne sa konajúci v Barcelone. Samsung ešte v predvečer kongresu MWC 2015 predstavil dve atraktívne a dlhoočakávané novinky: Samsung Galaxy S6 a Samsung Galaxy S6 Egde. Dlho sa šírili internetom rôzne dohady o budúcej podobe tradičnej vlajkovej lode Samsungu, mnoho únikov nakonie pravdivých, no v mnohých veciach šiel výrobca nad očakávania. Samsung dal konečene na volanie svojich zákazníkov po prémiových materiáloch a jednoduchšom rozhraní.Ako som už písal pri recenzii na Galaxy S4 a S5 obe zariadenia sú veľmi podobné, obsahujú mnoho plastu a nepôsobia natoľko prémiovo ako konkurenčné vlajkové lode. Taktiež prostredie TouchWiz bolo do nedávna veľmi nahustené a nie každému by sa zdalo prehľadné a ľahko použititeľné. Práve tieto dva najčastejšie ohlasy výrobca konečne vypočul a zapracoval na ich odstránení.


Vzhľad

Celkový vzhľad je ale skôr konzervatívny, ostáva verný krivkám svojich predchodcov. Rovnako ako pri ostatných zariadeniach od Samsungu, ktoré je jeho tvar definovaný oblými líniami a hardvérovým tlačidlom pod displejom.Zariadenie sa ale však nápadnejšie podobá na veľmi obľúbenú a musím povedať aj krásnu verziu Galaxy SII, a teda postupne mizne dojem, že sa jedná o mydlový tvar.
Čo sa týka novinky , a to Galaxy S6 Edge, ide o prvý mobil na svete, ktorý je zahnutý po oboch stranách displaya. Designovo je to originálne riešenie, prináša aj mnohé novinky, čo sa týka používania displaya. 
Po krajoch môžete vidieť ľahkú, no pevnú hliníkovú konštrukciu, zatiaľ čo predná, ako aj zadná strana je prekrytá sklom Gorilla Glass 4.Je to obrovský skok pre výrobcu. Novýhody môžu byť v zadnom sklenenom kryte, ktorý budete musieť asi pravidelne čistiť od šmúh a odtlačkov.

Display

Display je 5.1 palcový Quad HD 2 560 x 1 440 displej. Jedná sa teda o pixelovú hustotu 576ppi.Je chránený sklom Gorila Glass 4.Rozlišenie je už také vysoké, že nerozoznáte jednotlivé pixely ( v reále podobní výsledky beždý človek dosiahne už pri HD rozlíšení )

Výkon

Nový Samsung bude poháňať až 14nm 64-bit Samsung Exynos, ktorému budú pomáhať 3 GB LPDDR4 RAM.Na konferencii sa neustále spomínal fakt, že sa jedná prvý mobil na svete s takým pokrokovým a rýchlym procesorom. Výsledok je jasný hneď na prvý pohľad. Celé zariadenie bude svižnejšie, než akýkoľvek Samsung predtým.

Jedným negatívom je však to, že Samsung v novom Galaxy S6 neponúka rozšíriteľnú pamäť, kvôli unibody konštrukcii Namiesto toho úplne zrušil 16 GB vnútorného úložiska a základný model tak začne na 32 GB. Dostupné budú celkom tri varianty, 32, 64 a 128 GB, čo sú dostatočné veľkosti.

Funkcie:

Novinkou je dlhoočakávaná podpora pre bezdrôtové nabíjanie. Už staršie modely Galaxy sa dali vylepšiť dokúpením spodnej nálepky na batériu, s ktorou ste mohli bezdrôtovo nabíjať. Novinka má toto riešenie už zabudované.


Fotoaparát:

Spustenie fotoaparátu dvojklikom na hlavné tlačidlo za menej ako sekundu. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 16 megapixelov a jeho aktivácia pri vypnutom displeji má trvať iba 0,7 sekundy. Predná 5-megapixelová kamera sa zase postará o kvalitné selfies vo vysokom rozlíšení.





Cena:

Štart predaja nových Samsungov je naplánovaný na 10. apríla v dvadsiatich krajinách.Výrobca zatiaľ nespresnil, ktoré krajiny to budú a či Slovensko bude medzi nimi. Rovnako nie je známa ani cena noviniek.No predpokladá sa, že pôjde o jeden z najdrahších telefónov na trhu.


Morphy Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Žiadne komentáre :

Zverejnenie komentára